PUBLIC SPEAKING

Lexis Scoli de Limbi Straine – Proiecte lingvistice
Lexis Şcoli de Limbi Străine a lansat anul trecut o provocare lingvistică, o soluţie pentru criza financiară, realizată nu cu ajutorul economiştilor sau finanţiştilor, ci cu o echipă de profesori de limba engleză, experţi în limbaje de specialitate.
Proiectul “Purposeful Communication” s-a desfăşurat în premieră la sediul Lexis Mărăşeşti-Unirea. Noile cursuri de limba engleză sunt orientate către profesiile în care rolul esenţial îl au retorica sau comunicarea scrisă. În dezvoltarea temelor de mare actualitate sunt folosite tehnici noi de predare care explorează principiile moderaţiei, echităţii şi reciprocităţii, a reflecţiei, a acceptării diferenţelor culturale etc. Scopul urmărit este de a oferi participanţilor la cursul de limba engleză perspectiva relaţionării bazate pe aprecierea valorii, acceptării consensului, dar şi instrumentele lingvistice necesare pentru a evita atacurile verbale şi pentru a-i invăţa să ignore sloganurile ideologice.
Publicul-ţintă al celor două cursuri “Public Speaking” şi “Creative Writing” sunt angajatii din cadrul ministerelor, politicienii, directorii executivi, managerii de vânzări etc. Printre cei care beneficiază de actualitatea şi utilitatea celor două cursuri sunt şi elevii de liceu şi studentii care au înteles aplicabilitatea acestor cunoştinte la examenele orale, interviuri sau redactarea eseurilor.
Primii beneficiari ai cursului au fost elevi de clasa a XIa de liceu. Anticipând modificările din structura examenului de bacalaureat, ce urmează să fie aplicate din anul şcolar 2009 - 2010, aceste cursuri de limba engleză asigura competenta in comunicare indispensabilă în domeniul academic sau pentru angajare.

Inscrierile pentru anul şcolar 2010 – 2011 vor reincepe la 1 septembrie 2010 la Scolile Lexis Casin, Pache, Mărăşeşti-Unirea şi Titan. Datele de contact pe site-ul scolii sau Facebook.
Durata cursului: 40 ore Nivel: mediu, avansat
Pentru mai multe informaţii despre activitatea companiei Lexis România, vizitaţi: http://www.lexis.ro